GaH!
Kategori: Foton
Ingredienser (20 portioner/st.)
Kakan: |
|
2 st | ägg |
3 dl | strösocker |
2 tsk | kardemumma |
100 gram | smör |
8 dl | vetemjöl |
1 msk | bakpulver |
3 dl | mjölk |
Fyllning: |
|
100 gram | smör |
2 dl | havregryn |
2 dl | farinsocker |
1 tsk | finmalen kanel |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Gör först kakan.
- Smält smöret till kakan.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Häll i smör och mjölk.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
- Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel.
- Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan.
- Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter.
- Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.
Bloggadress: http://isislilithstorm.blogg.se/