Cornelia Andersson

GaH!

Kategori: Foton

Ingredienser (20 portioner/st.)

Kakan:

2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk kardemumma
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl mjölk

Fyllning:

100 gram smör
2 dl havregryn
2 dl farinsocker
1 tsk finmalen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör först kakan.
  2. Smält smöret till kakan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten.
  5. Häll i smör och mjölk.
  6. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  7. Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel.
  8. Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan.
  9. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter.
  10. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: