Cornelia Andersson

Konstig? Nejdå

Kategori: Foton

1. Ibland måste mina ögon titta med oskärpa, ofta när jag är trött. Det är avkopplande för mina ögon, ungefär på samma nivå som att blunda, men fuck så drygt det är. Som nu när jag försöker läsa saker och mina ögon går över i oskärpeläge hela tiden. Gah!
.
2. Om jag bakar och stoppar händerna i mjöl kan jag knappt andas. Det gäller allt som gör mina händer helt torra men just mjölet är ett väldigt klart exempel. Andra halvkonstiga tillfällen då jag har svårt att andas är:
- Om det blåser mycket rakt i mitt ansikte
- Om jag skrattar för mycket. Då när jag försöker andas in genom näsan är det som att näsborrarna bara åker ihop när jag drar in luften, och om jag försöker andas in genom munnen börjar jag nästan hyperventilera.
.
3. Jag har en grej för nummer, som jag hoppas inte kommer bli till en tvångstanke, men det är en hangup på 3,5,7 och nummer i sjuans tabell. Om jag ska ställa in volymen på min dator kan jag bara ställa det på de numren.
.
4. Jag försöker sluta säga dumord som "typ", "liksom", "alltså" osv.
.
5. Jag älskar vuxenkonversationer där det man säger verkligen räknas.
.
6. Om jag hamnar i obekväma situationer (obekväma för andra, jag har väldigt konstiga "gränser" så jag blir inte så lätt obekväm) så tycker jag oftast bara det är roligt. Och det värsta, för andra, är att om det till exempel blir en pinsam tystnad sitter jag bara tyst och skrattar inombords åt situationen istället för att avbryta tystnaden. Just för att jag tycker att det är så kul.
.
7. Jag är tydligen bra på att kyssas. Har jag hört. Det var ju kul osv.
.
8. Jag längtar så jävla mycket till i vår, då får jag färga mitt hår igen.
.
9. Den största anledningen till att jag klippte kort var för att jag då kunde färga håret många olika färger.
.

Everything changes from now on

Kategori: Foton

Markus Fagervall – Echo Heart
Nostalgi för Cornelia Andersson här då. Från de gamla goa tiderna innan Idol började suga jävel. Fan alltså jag saknar det. Nu såg jag ett avsnitt som jag suckade och ojade mig igenom och kände att: Aldrig igen kommer någon som Daniel Lindström eller Markus Fagervall kliva upp på en Idol-scen. Så jävla less jag är. Inte för att jag bryr mig om Idol just men det irriterar mig att de försöker mjölka ur något ur programmet ändå. Det är ju så dött. GE UPP
.
Iaf, jag är sjukt stressad. Har så jävla mycket att göra. Kolla här:
.
- Skriva om 10 olika redigeringstutorials (samt göra dem innan, gjort 5 än så länge)
- Fotografering på Reddragon imorgon klockan 12.00
- Göra collage av bilder från idag eller imorgon, 8-10 bilder
- Fotografera julkort
- Fotografera porträtt med Sofia
- Redigera julkort
- Fotografera Roger på Midgård på måndag
- Redigera porträttet på Roger
- Fotografera julkort igen (om det blir dåligt)
- Stå modell två gånger (vet ej när)
- Ha dansträning på Torsdag
- HA DANSFÖRESTÄLLNING I HELGEN (eller nästa helg?)
- Dö!!!
.
Och, gott folk, detta ska genomföras med genomtäppt näsa, värkande leder, sprickande torra läppar, konstant trötthet och feber till och från. 
.
Jävla helvetes jävla helvete såhär less är jag
.
.

Gladly I'll do your bidding

Kategori: Foton

.
.
.
.
Jag såg just en politiker le på tv.
.

Truck, truck, truck

Kategori: Foton

Lyssnar på soundtracket till Scott Pilgrim vs the world, redigerar foton och skriver på APU-arbeten. Mysigt, men jag har lite väl ont om energi. Idag såg jag ett fett moln med dimma jag ville fota nere på stan, men jag orkade inte. Och det sög. Var sjukt jävla snyggt.
.
.
.
.
.
.
.

Vad blir förkylning + APU?

Kategori: Foton

"Thank you for asking, boy with crazy hand-gestures"
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Married life

Kategori: Foton

.
.
.

You leave me broken, shattered, alive

Kategori: Foton

.
.

The third and fourth were better but you wore them out

Kategori: Foton

.

You're drunk, you need it

Kategori: Foton

.
.
.

I wanna make them like, I wanna make them worship us

Kategori: Foton

.
.

Jävla Fronter

Kategori: Foton

Jag hade lämnat in mina porträtt till en uppgift på fotot, right, men de låg inte i lärarnas mapp. Inge någon av dem. Detta är ju helt bortom för jag HAR lämnat in´porträtten, det har jag. Jag hatar Fronter. För även när lärarna, som de nu har, får veta att jag lämnade in dem men att det var fucking Fronters fel kommer de ändå ha kvar den där känslan av att jag inte anstränger mig som de fick när de såg att fotona inte låg i deras mappar. Och ÅH, jag anstränger mig ju verkligen och så bara blire skit. GAH! Och dessutom höll min katt mig vaken hela måndag natt så jag höll på att bli jätte förkyld och då stannade jag hemma på tisdagen för att inte bli förkyld i flera veckor. Gissa vad vi har på tisdagar? Foto kanske? Ja, fucking foto. Det hade varit ganska bra att vara med där, för att inte tala om roligare än att vara hemma. GOD, det känns så jävla ovärt just nu. !!!

KATTONGG!

Kategori: Foton

Ni får ursäkta ISO-skadan, det är mörkt och jag vill inte blixtra på katterna. (eller ha de suddiga för den delen)

.
Ni får ursäkta bildbomben. You know how it is with KITTTTEEENNNSSS
.

Closing in

Kategori: Foton

En vanlig ovanlig söndag med bror och far, på fotoprojekt i kylan.
.

.
.
.
.
.
.
.
. Det var kallt och när det är kallt ser jag ut som Pingus syrra PINGA(s)
.

Kolla vad snyggt

Kategori: Foton

.
AAAAAAAAAAAAH

It's time

Kategori: Foton

Save your eyes for this place where I define you
Myth or desire
When it's true love you held dear, feel it rising
.

I say take me out

Kategori: Foton


Jag är i allmänhet lite less. Med lite menar jag mycket. Hela världen ska vara full att ungdomar och man ska vara en av dem. Man ska vara som dem och man ska vara ibland dem. Och vi är så jävla omogna, fega och jag hatar oss. Jag vill bara vara mogen och rak, och jag vill att de runt mig kan vara likadana. Jag orkar inte, seriöst. Vafan. ÅH! Jävla jävlarna jävlas. Sedan är jag inte så less just nu för jag ändrade mig när jag kom på att jag ska med Ida Rikard och Bea och kolla på Harry Potter på bio klockan halv nio. För mig blir det väl mest att titta på Rupert. Ginger-addict som jag är, Rupert-addict snarare, och det var så jävla länge sedan. JAg är väldigt uppspelt, bara någon timma kvar nu. Jag kommer dö. Mumsmumsmumsmumsmums
.

Coco-Cornelia på balen 2009. Ser lagom missnöjd ut osv. Det var jag inte.

.

Jaaa jag vet bilder på mig och Elmer old osv MEN det jag ville visa var pytteArvid och luggmathilda utan piercingar i bakgrunden! KOOLLAA värsta grejen! Face på mig btw. haha LAWL
Här är då alltså jag Rikard och Ida. Finfint. Från vintern 2009. Det här är Idas dator, många fina bilder på den. Exempel:
    
.
   (någon mer än jag som tycker jag var otroligt mycket större när jag åt p-piller? Ser ju... konstigt ut. Eller? Jag tyckere iaf)

Poopy-eyes (MÅSTE komma ihåg vem det var som sa det. Hysteriskt kul)

PUSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!
.

2009

Kategori: Foton

.
.
.
.
.
Sjukt att det är förbi. Ganska skönt men det känns fortfarande sjukt att tiden är förbi. Borta. Så känns det iofs med allt man ser tillbaka på. Gish.
.

Mostly when ever you're around me

Kategori: Foton

.

Cleos releasfest pt. 3

Kategori: Foton

.
.
.
.
.

Cleos releasfest pt. 2

Kategori: Foton

.
.
.
.
.
.
.
.

Cleos releasfest pt. 1

Kategori: Foton


.
.
.
.
.
.
.
.
Fler bilder kommer strax!
.

HOLY CRAP!

Kategori: Foton

Igår var över hundra personer inne på min blogg!!!! 103 för att vara exakt (193 sidvisningar). För er andar med bloggar som tänker: Hundra ärschvafan jag har hundra tusen i minuten vill jag bara säga MOHAHA who cares hundra är mycket för mig. Lite för mycket? Neeee, inte då :)

He sets off the beauty in her

Kategori: Foton

.
.
.
.
.
.
.
Buspekka
.

Stilbytardag - Pandapoppare (utan BD och stjärnor tyvärr)

Kategori: Foton

.
Hann inte kirra ett BD-märke eller en kajal vessad nog att kunna rita stjärnor med (eller plaststjärnor för den delen) så det blev lite halvt failad pandapoppare idag. Det var härligt fan. Måste köra den här frillan igen lätt!
.
.
.
Moa i min klass fotade dessa med sin mobil för typ två minuter sedan. Cornelia är imponerad (inte jätte med ändå, det var coolt)
.

Don't call yourself a king

Kategori: Foton

Jag är glad med kexchoklad

Kategori: Foton

Tack alla fina söta vänner som skriver att jag är snygg, det värmer ska ni veta! Kramar till er, och ett litet fjortishjärta <3
.
Igår var jag på Cleos releasfest, jag tänkte visa er min snygga outfit faktiskt. Känns lite väl ~populär bloggerska~ med alla dessa outfitinlägg och fjortishjärtan men ni får helt enkelt stå ut.
.
.
.
.
Det är en klänning från Gina Tricot. Då det inte riktigt är min stil, för jag är ju så otroligt midgårdsestet i stilen mmmmhm, så sydde jag fast en knapp i mitten av kjolen så att det blir en byxdress istället. Det ser skitfult ut på bilderna där men det är coolt i verkligeheten, lovar. Den vitblåprickiga är en blus från H&M. Jag älskar den. Seriöst, jag såg den i affären och stannade och stirrade och blev kär. Det har aldrig hänt mig med ett klädesplagg förut. Men den är något speciellt.
.
.

Foto Paulie Ader

Kategori: Foton

.
.

Stort prov i SO

Kategori: Foton

Snälla klaga inte på det här, jag försöker inte vara bättre än någon utan vill faktiskt bara dela med mig av sånt jag kan. Snälla?
.
Nu har jag och min klass just haft ett stort prov i SO (står i rubriken, duh) och det var... plågsamt. Dock har jag gjort något jag varit otroligt dålig på i år: Pluggat. Riktigt mycket också. Det är otroligt jävla cpdumt att inte plugga, vilket jag tror ni alla vet. Grejen är att jag ser allt fler som inte pluggar utan bara försöker läsa något kvällen innan och sen låter slumpen bestämma om det blir rätt eller inte. Jag vill bara peppa alla er att faktiskt plugga, för det är verkligen värt det. Jag vet att jag inte är sveriges största bloggerska precis (kan inte ens skriva detta utan att skratta ihjäl mig) men de få jag kan nå ut till är faktiskt värt det. Jag har nämligen bra tips. Riktigt bra tips enligt mig.
.
Alla lär sig ju på olika sätt. Vissa kan förstå saker de läser, andra det de hör någon säga och vissa kan inte förstå förrän de fått röra vid något exempelvis gjort experiment med det. Mitt tips till den som är som mig, som bara kan förstå något den hört, är att göra som jag gjorde de senaste två dagarna inför provet:
.
- Låna en person att läsa texterna du måste lära dig för dig
- Anteckna det personen säger, om det är mycket text gör sammanfattningar
.
Detta fungerar otroligt bra. Nästa steg:
.
- Diskutera texterna tills du verkligen förstår allt
.
Detta verkar säkert jättesimpelt men det är ändå sällan man tar sig för det. Jag har till exempel bara läst och skitit i att det inte går för mig att ta in text, och bara skyllt mina dåliga resultat på brist på tid när det egentligen hängt på mig.
.
Mitt tips till er är att hitta ett studiesätt som verkligen fungerar och ge er in i pluggandet! Det är faktiskt roligt när man väl börjar, kroppens naturliga belöningssystem kommer att få er att känna er riktigt nöjda. För hur skönt det är känns att bara slappa och skita i plugget blir det ändå negativt då man har kvar dåligt samvete över att man inte gjort skolarbetet i bakhuvudet hela tiden.
.
.

Att vinna

Kategori: Foton

.
Att uppnå lycka och komma ikapp med livet innebär att man inte behöver glömma eller lämna något bakom sig utan kan klara av att leva även då man bär det med sig.
.

Ego

Kategori: Foton

.
.

Äta banan

Kategori: Foton

.
.
.

Konsten att göra pastasås

Kategori: Foton

Receptet of the fucking year, jag lovar
.
Du behöver:
.
Kikärter (så många du vill, jag använde ett tetrapack färdigkokta)
.
Aivar (paprikagrej, utländsk, himmelskt god)
.
Tomatpuré och i nödfall ketchup
.
Västerbottensost
.
En halv röd paprika
.
Tre buntar (de är uppdelade i bollar i kartongen nivet) tagliatelle
.
Kryddor: Garam masala, spiskummin, curry, gurkmeja, svartpeppar, salt
.
.
Gör såhär: Koka pastan i kastrull, värm kikärterna i en annan, he i aivar och tomatpuré i kikärternas kastrull, sen paprikan och sist kryddorna i den också. Häll pastan i ett durkslag, Hacka upp ungefär en skiva västerbottensost (man kan ju ta så mycket man vill men aja) och lägg sen på pastan när du lagt pastan i din skål. Häll sedan på såsen där och så blir det awesome.
.
Ät
.
Njut
.
Tacka mig för att jag äger på att hitta på recept
.
.

Winter song

Kategori: Foton

.
.
.
.
.

Det här var en less Luc och busig Pekka

Kategori: Foton

.
..

Coola katter på Konsum

Kategori: Foton

-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Igår var det Fireflykväll och vi hade kul och det var bara på Konsumresan jag hade nog med ljus att kunna fota, och ni får ursäkta skärpeproblemen jag övar fortfarande med mitt nya objektiv! De här krakarna stod inte så ofta stilla så det var riktigt en utmaning dessutom :) Det var iaf jätte kul och ja, ni ser ju på bilderna att vi är roliga och Kapekka har Pondus ^^
.

CLEO!

Kategori: Foton

http://www.facebook.com/event.php?eid=165220316842138 BE THERE!
.
.
En bild på Cleo och en pepparkaka jag gjorde när man skulle göra en pepparkaka med sin favoritartist för några jular sedan (2008 kanske?). Jag gillar bilden starkt!
.
Här är en länk (igen) ni ska klicka på om ni är intresserade av att dyka upp, vilket ni borde vara för det kommer äga. Jag har till exempel medverkat i hennes musikvideo så ni får se lite fina klipp på mig, det är ju ett plus om inte annat. BE THERE som sagt
!

Stek

Kategori: Foton

foto: Christoffer Vikström

No other signs of life

Kategori: Foton

.
.
.

Och nu släpper du min hand

Kategori: Foton

.
.
.
.
.

All this music

Kategori: Foton

.
.
.
.

Right back to bed

Kategori: Foton

.
.
.
.

Break my fall

Kategori: Foton

.
.

Better already

Kategori: Foton

Min fotoutrustning

Kategori: Foton

.
Canon EOS 350 D
.
.
Sigma 18-50 f/2,8
.
.
Canon 35-80 f/3,5-4,5
.
.
Och min nyaste älskling Canon EF 85 f/1,8 <3
.
.
Sen har jag en gammal blixt från mamma och ett stativ. And that's it!
(Y)

I've gone away

Kategori: Foton

.
Foto: Mathilda Marklund
.
.

(Y)

Kategori: Foton

.
.

Personal

Kategori: Foton

Utdrag ur min andra blogg, inläggt är nåfon månad gammalt
.
Konsten att ta sig ur något, och komma över det, går inte ut på att undvika allt som påminner om det förflutna. Det handlar om att återerövra det. Ta tillbaka det till sitt egna igen, radera alla minnen och klippa alla band. Minnesbilderna kan ingen ta ifrån dig, de kommer du alltid få dras med, men de ska inte få ta ifrån en allt härligt som musik och platser. Lyssna på musiken igen, gå till platserna igen, och skriv nya minnen. Låtsas att det du inte vill minnas aldrig hänt och tids nog har du kanske glömt det på riktigt. Livet är för kort för att man ska undvika delar av det, man ska ta tillbaka de istället. Om man verkligen försöker har man nog makten att klistra glädje över en del av sorgen. Om man verkligen försöker.
.

.

Tisdag

Kategori: Foton


Stan med Marklund och Omb (samt lite Arvid och Herman) först, sen Haga med Marklund, Omb, Karre och Rilleb (haha). Väldigt mysigt och bra och allmänt en fin tisdag.
.
.
.
.
Och just nu:
.

Många bilder på mig

Kategori: Foton

.
.
.
.
Foto Evelina Rönnbäck
.

Ojsan hoppsan

Kategori: Foton

.
.
.
.
Klicka på Arvid så får ni höra vad det ser ut som att han sjunger på
.
,
.

Gabriel is God

Kategori: Foton

.
.

Mad cup-cake skills

Kategori: Foton

.
Igår var muffin/utklädnadskväll i Brännland. Jag drog på mig hängselbrallor, en kepa bakochfram och en stor skjorta och var därme utklädd till ganska många saker. Fordonselev, rörmokare, bonde, you name it. I vilket fall gjorde vi en massa cup-cakes (som i princip blev muffins) och det var väldigt roligt. Bilderbilderbilder
.
.
Det där var alla våra muffins. Inte få.
.
.
Moa dansar
.
.
.
.
.
.
Idas finfina muffins!
.
.
.
Där är mina. Brydde mig inte hur de såg ut alls utan försökte he så mycket socker som det bara gick på varje muffin, ifall det satt någon och dömde mig lite tyst eftersom de är så otroligt... ogenomtänkt gjorda
.